Додато: 20.7.2015.

Поносимо се!!!

Додато: 20.7.2015.

Велико признање нашој школи и професорима: Јасмини Ђокић Јовановић, Снежани Вуковић и Нагл Мирку .

Додато: 20.7.2015.

Ово је фотографија са отварања Међународне физичке олимпијаде. Наш ученик, Радоица Драшкић , као део екипе Србије, држи заставу наше земље. Браво Радоице!!!Поносимо се тобом!

Додато: 26.6.2015.

Шабачка уметница Ивана Јелић поклонила је два мурала Шабачкој гимназији, својој некадашњој школи. Дела су део завршног мастер рада ауторке на Факултету примењених уметности, а како истиче, осим оплемењивања екстеријера школе, њена жеља је да своје дело приближи и њиме инспирише будуће генерације ђака. Својој некадашњој школи, установи која је њу у многоме обликовала, определивши да јој уметност од хобија постане животни позив, Ивана Јелић, поклонила је мурале, дела која ће оплемењивати екстеријер Шабачке гимназије и инспирисати генерације ђака које долазе. Живот намеће борбу, савладавање различитх препрека, а можда и најбољи симбол наших тежњи су људски актови, фигуре у покрети као метафора кретања кроз живот. Схватање дела је ствар појединца, док суштину крију мудрости старих латина. У времену доминације материјалних вредности, уметност и естетика су скрајнути, али не и уклоњени, те за њихов продор ка површини су одговрни сами уметници. Ипак, материјално је неизбежни сегмент реализације сваке уметничке идеје. Од суботе Ивана ће бити мастер Факултета примењених уметости, а мурали су део њеног завршног академског рада.

Партерна гимнастика за ученике 1. разреда Шабачке гимназије

Додато: 24.6.2015.

Погледајте промо видео

Додато: 18.6.2015.

Маријана Исаковић,директор: "Јуче нам је у гостима био професор Јован Ђурић , знаменити физичар, брат близанац чувеног филозофа ,Михајла Ђурића. Био је то сусрет за памћење. Нас времешни гост је пленио бистрим умом ,невероватним сећањем и мудрошћу. Обишао је своју учионицу, говорио ученицима и срео се са својим наследником, Радоицом Драшкићем. Угостили смо га како доликује и поклонили му наше сувенире. Отишао је пун утисака, а представници његове фондације су обећали стипендију за школовање нашег Радоице. Шабачка гимназија је била место сусрета два научника,једног доказаног и једног од кога тек очекујемо научна достигнућа. Била је част учествовати у таквом догађају."

Додато: 17.6.2015.

У понедељак 15. јуна, у Свечаној сали Шабачке гимназије додељене су специјалне дипломе нашим матурантима за постигнуте изузетне резултате током четворогодишњег школовања. Проглашен је Ученик генерације, Радоица Драшкић . На основу одлуке Наставничког већа, установљена је посебна награда најсвестранијем матуранту и додељена Младену Самарџићу . Честитамо свим награђеним ученицима !!!

Мишоловка

Додато: 15.6.2015.

У петак 05.06.2015. године у Свечаној сали Шабачке гимназије ученици наше школе су обрадовали многобројну публику извођењем још једне представе на енглеском језику. „Мишоловка“ по делу Агате Кристи, а у режији професора Зорана Протића, није никога оставила равнодушним. Наташа Пантелић, Ђорђе Митровић, Александар Корнарос, Петар Брковић, Тамара Говорчиновић, Славко Митровић, Верица Ђапановић и Михаило Милошевић,наши драги велики и мали ђаци, не престају да нас одушевљавају.Браво!

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Додато: 8.6.2015.

Завршено је прегледање тестова из српског језика и књижевности, енглеског језика и математике, ученика који су полагали за упис у одељење филолошког и рачунарског смера. Радови се могу погледати данас и сутра ( 8 и 9. јуна ) у библиотеци школе у периоду од 13 до 16 часова, а евентуалне жалбе се примају до четвртка, 11. јуна до 12 часова.

Кључ за тест из енглеског језика је: Страна 1   Страна 2   Страна 3  
Кључ за тест из српског језика и књижевности је: Страна 1   Страна 2   Страна 3   Страна 4  
Кључ за тест из математике: Страна 1  

Успех наших ученика на Републичком такмичењу Архимедес

Додато: 31.5.2015.

На Републичком такмичењу Архимедес, екипа наше школе, у саставу
1.Кристина Станковић
2.Вукашин Божић
3.Петар Давидовић
4.Младен Самарџић
освојила је III награду.
Младен Самарџић је појединачно освојио прву награду,а Кристина и Вукашин похвалу.
Честитамо ученицима и вођи екипе проф. Мирјани Ћорилић!!!

Успех наших ученика на Републичком такмичењу из српског језика

Додато: 25.5.2015.

Ево лепих вести са Републичког такмичења из српског језика!
Две награде!!
Марина Јевтић, 1-3 освојила је трећу награду, а Анђелка Ђонлић, 4-7 освојила је другу награду.
Браво !!! Честитамо ученицама и професорима Живковић Сузани и Полић Страхињи !!!

Додато: 20.5.2015.

Други вишејезични фестивал школског театра у Новом Саду је окупио на малој сцени Позоришта младих ученике глумце из Новог Сада,Сремских Карловаца,Суботице,Пожаревца, Ниша и Шапца.По речима одушевљених гостију и домаћина,представа Cake or Death ученика Шабачке гимназије je надмашила све остале.Наташа Пантелић,Ђорђе Митровић,Александар Корнарос,Младен Самарџић,Дуња Бурсаћ,Петар Брковић,Вук Глигорић, Страхиња Вучковић, Данаја Корнарос,Јована Пантић,Исидора Рувидић, Михаило Лукић,Аника Вуковић и Ђорђе Спремић заједно са професорком Аном Јеликић су и овај пут били сјајни. Браво

Дискриминација? НЕ у мојој школи!

Додато: 20.5.2015.

Комитет правника за људска права - ЈУКОМ, реализовао је 19. маја 2015. године једнодевну радионицу за ученике другог и трећег разреда Шабачке гимназије, у сарадњи са Биљаном Дробњак.
Радионица је организована у оквиру пројекта Једнака права у образовном систему Србије, који финансира Министарство спољних послова Холандије. Пројекат је добио пуну подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Ученици су чули зашто је важно реаговати адекватно на повећан степен насиља и дискриминације у школама, као и коме могу да се обрате уколико препознају неке од облика непримереног или недозвољеног понашања код својих вршњака.
Катарина Голубовић, Јована Спремо, Кристина Тубић и Момчило Живадиновић су веома успешно реализовали ову радионицу.
Ученицима наше Школе, учесницима радионице, биће додељени сертификати.

Ноћ музеја - Шабачка гимназија - Све матуре Шабачке гимназије. Подсетите се незаборавних школских дана! ДОБРОДОШЛИ !!!

Додато: 15.5.2015.

Мај, као месец матура, сваке године окупи велики број генерација из последњих неколико деценија. На изложби представљамо фотографије многих генерација матураната Шабачке гимназије, које ће вас вратити у незаборавне школске дане. Пратећи програм су и Изложба ђачких сувенира школе, као и стална поставка Гимназијског атељеа.

Крос РТС-а "Кроз Србију" и Шабачка гимназија !!!

Додато: 15.5.2015.

Nachfolger

Додато: 15.5.2015.

14. маја , у Свечаној сали Шабачке гимназије, секција немачког језика коју води професорка Владанка Петровић- Бугарски, извела је представу "Nachfolger",према тексту и у режији Корнарос Александра, матуранта наше школе. У препуној сали и на одушевљење гледалишта овај оригиналан сценарио су са лакоћом и изузетним шармом извели млади глумци, чланови секције под будним оком професорке. Честитамо !!!

Постаните породица домаћин следеће школске године ученицима који ће доћи на међународну размену у Србију из Бразила, Парагваја, Исланда, Немачке, Италије

Додато: 13.5.2015.

Ако желите да отворите врата свога дома ученицима који ће доћи на размену, јавите се локалним координаторима Биљани Дробњак, Синиши Мозетићу, Зорану Протићу или се пријавите се на www.afs.org.rs. Прочитајте више о овоме

Изузетно смо поносни на успех наших ученика !!!!!!

Додато: 11.5.2015.

Браво Радоице, Браво Младене, Браво Катарина !!!!!!
Радоица Драшкић представљаће Србију и нашу школу на Међународној физичкој олимпијади !

После Кристине Станковић, Радоица је други ученик који ове године представља нашу школу на међународном такмичењу.
Честитамо ученицима, њиховим професорима Јасмини Ђокић Јовановић, Снежани Вуковић и родитељима на ВЕЛИКОМ успеху !!!!
"Кад се неко зове Радоица, суђено му је да доноси радост . Мени је донео бескрајну срећу и понос. Наш ученик Радоица Драшкић је победник Физичке олимпијаде и изборио је учешће на Међународној олимпијади која ће се одржати у Индији ! Успех наших ученика је утолико већи што је и Младен Самарџић освојио треће место, а сјајне резултате у изузетно јакој конкуренцији је остварила је и Катарина Станковић.Честитам ученицима, професоркама Јасмини Ђокић Јовановић и Снежани Вуковић, породицама,али и навијачима . Захваљујем се свима који су подржали наше такмичаре", речи су Маријане Исаковић, директорке Шабачке гимназије.

Додато: 8.5.2015.

Новинарка Светлана Љубић, бивша ученица Шабачке гимназије, написала је леп чланак о нашим најбољим ученицима и њиховим успесима.

Успех наших ученика на Окружном такмичењу из српског језика

Додато: 27.4.2015.

Из Лознице нам стижу лепе вести !
На Окружном такмичењу из српског језика наши ученици су освојили 5 награда и пласирали се на Републичко такмичење.
То су: Марина Јевтић и Ђорђе Томић, ученици 1. разреда филолошког смера
Ева Јанковић, ученица 2. разреда информатичког смера
Александра Бугарски и Анђелка Ђонлић, ученице 4. разреда филолошког смера.
Честитамо ученицима и професорима Станки Ел Рабади, Тањи Илић и Сузани Живковић !!!!!

Шабачка гимназија- Репрезентација знања

Додато: 27.4.2015.

Велики успех ученика Шабачке гимназије на Републичком такмичењу из физике

Додато: 27.4.2015.

Ученици Шабачке гимназије су остварили велики успех на Републичком такмичењу из физике, одржаном у Зрењанину у суботу 25.04.2015. године. Освојили су шест награда.
Прву награду је освојио Радоица Драшкић, ученик четвртог разреда.
Другу награду су освојили Младен Самарџић-четврти разред, Вукашин Божић- други разред, Кристина Станковић- први разред.
Трећу награду су освојили Горан Жужа- трећи разред,Катарина Станковић- четврти разред.
Похвале су добили Никола Аћимовић-други разред и Наталија Топаловић- први разред.
Ментори ученика су професори Јасмина Ђокић-Јовановић, Снежана Вуковић и Мирко Нагл.
Три ученика четвртог разреда су се пласирали на Физичку олимпијаду.
Посебно истичемо успех Радоице Драшкића, коме је ово пласман на ТРЕЋУ олимпијаду знања.

Велики успех наших ученика на Међуокружном такмичењу из хемије

Додато: 22.4.2015.

Четири ПРВЕ награде су освојили : Мина Јанковић и Кристина Станковић, ученице првог разреда, Павле Павловић, ученик другог разреда и Радоица Драшкић, ученик четвртог разреда. ДРУГУ награду су освојили ученици четвртог разреда Катарина Станковић и Немања Јовановић. Честитамо ученицима и професорима Весни Миловановић и Владимири Хрепић и желимо им успех на Републичком такмичењу !!!!

Велики успех нашег ученика

Додато: 15.4.2015.

Радоица Драшкић, матурант наше школе наставио је низ великих успеха на такмичењима.На Републичком такмичењу из информатике освојио је2. награду и пласирао се наСрпску информатичку олимпијаду,а на Регионалном такмичењу из астрономије заузео је 3. место и пласирао се на Републичко такмичење.
Честитамо Радоици и његовим професорима Јанковић Лидији и Нагл Мирку !!!

2. АПРИЛ - ДАН ОСОБА СА АУТИЗМОМ

Додато: 1.4.2015.

Шетњом кроз центар града ученици наше Школе су са Биљаном Дробњак, пружили подршку аутистичним особама. Акцију је организовао Центар за социјални рад, а осим васпитно образовних установа, у њој су учествовали и представници јавних предузећа, Канцеларије за младе, Предшколске установе и Волонтерског центра. Шетња је завршена концертом испред Културног центра.

Угледни час из математике

Додато: 31.3.2015.

Погледајте и преузмите угледни час из математике проф. Синише Мозетића

Угледни час

Окружно такмичење из Књижевне олимпијаде

Додато: 31.3.2015.

Шабачка гимназија је 28. марта била домаћин Књижевне олимпијаде (окружно такмичење). Наши такмичари су постигли одличне резултате. Сигуран пласман на Републичко такмичење изборили су : Александра Московљевић, Душица Исаковић и Невена Атић, ученице првог разреда. Међу такмичарима из трећег разреда најбоље су биле Дајана Арсеновић и Невена Арсић. Честитамо ученицама и њиховим професорима:Станки Ел Рабади, Снежани Корнарос и Страхињи Полићу . Желимо им пуно успеха на Републичком такмичењу!

Дан франкофоније

Додато: 27.3.2015.

Поводом Дана франкофоније, 25.3.2015. године у Свечаној сали Шабачке гимназије имали смо прилику да уживамо у одабраним сценама из представе "La folle nuit des toiles" Сержа Травера у извођењу франкофоне трупе Шабачке гимназије Enfant Terrible (Мила Аврамовић, Страхиња Пантић, Катарина Машић, Оливера Иванковић, Ангелина Ивановић, Александра Цветиновић, Јована Симић, Михаило Милошевић и гошћа Марие Лазић) и музичком програму у извођењу ученика наше школе Драгане Марковић, Николе Мијаиловића и Јоване Пантић. Гост музичар је био Вук Мушкиња. Програм су припремиле професорке Шабачке гимназије Светлана Вукашиновић-Гуцонић и Драгица Марковић.

Сарадња наше Школе са Митровачком гимназијом из Сремске Митровице

Додато: 27.3.2015.

Угледни час математике и Округли сто

У оквиру планиране и реализоване сарадње Шабачке гимназије са Гимназијом из Сремске Митровице, 23. марта Гимназију у Сремској Митровици су посетили Биљана Дробњак, мастер педагог и Синиша Мозетић професор математике. Професор Синиша Мозетић одржао је угледни час у трећем разреду природног смера на тему Кореновање у Кардановој формули. Након тога одржан је и Округли сто на коме је реализоавана презентација коју су радили Биљана Дробњак и Синиша Мозетић на тему Методичке недоумице и недоследности у коришћењу појма и симбола корена. Након тога је у пријатељском разговору уз заједничко фотографисање договорен наставак сарадње и дружења. Враћамо се из Сремске Митровице са пуно лепих утисака.

Мини размена одељења за обдарене ученике у рачунарској гимназији

У виду сарадње Шабачке гимназије са Митровачком гимназијом, наши ученици I6 одељења (обдарени ученици у рачунарској гимназији) су у среду, 25. марта, посетили Гимназију у Сремској Митровици, заједно са одељењским старешином Зораном Протићем, професором енглеског језика и књижевности, и Биљаном Дробњак, педагогом Школе. У исто време ученици Митровачке гимназије били су у нашој Школи и присуствовали часовима које су реализовали наши професори. Желимо да се захвалимо Мирјани Ђорђевић, директорки Митровачке гимназије, Марини Јовић професорки енглеског језика и књижевности, Ђорђу Домазету, професору математике, Дарку, Саши и Ивану професорима информатике и педагогу Митровачке гимназије Тамари, јер су нам веома много помогли да реализујемо планиране активности.

Резултати Општинског такмичења из историје

Додато: 27.3.2015.

Наши ученици : Стефан Јездић, Милош Николић , Дејан Петрушић, Милица Бркић, Валерија Нагл, Нађа Ристић , Никола Андрић и Невена Вилотић су се пласирали на Окружно такмичење.
Честитамо стручном већу за историју у саставу : Марија Јовановић, Зоран Богдановић и Душан Јовановић

Cake or death

Додато: 23.3.2015.

20.03.2015.године, у препуној Свечаној сали Шабачке гимназије изведена је представа Cake or death на енглеском језику по оригиналном сценарију професорке Ане Јеликић и у њеној режији, са нашим ученицима у глумачкој подели. Представа је превазишла сва очекивања.Феноменалан сценарио, изузетна глума, одлична сценографија, сјајно комбиноване музичке нумере и одушевљење у публици од првог до последњег минута.
Ово су неки од утисака :
Маријана Исаковић, директор Шабачке гимназије :
Утисак дана за мене није ни помрачење Сунца , ни почетак пролећа , већ представа наших матураната. Били сте сјајни! Браво, Ана ,браво глумци ! Нека аплауз још дуго одјекује, заслужили сте...
Мирослава Сарић, професор немачког језика:
Кажу да смехом продужиш живот... Ако је тачно, због тебе(и твојих ђака) ћу вероватно доживети 100.!!!
Снежана Ранковић Ђерић, професор музичке културе и мајка једне гимназијалке:
Талентовани и вредни ђаци, постану талентовани и вредни професори, који стварају и рађају креативност и мултидисциплинарност код својих ученика. Поносна сам на своје ђаке, као професор, и поносна на Вашу школу као родитељ, и у оба случаја увек спремна да подржим сваку иницијативу која би Вашој школи дала још кретивније ђаке и још боље резултате. Честитам вам свима!

МИНИ размена

Додато: 23.3.2015.

У оквиру сарадње са АФС Србија - Интеркултуром, Шабачка гимназија је учествовала у програму мини размене од седам дана. Уна Иванковић и Лука Поповић, наши матуранти су угостили ученике из Италије Ђаду Зару и Матеа Ривелу, који су у Србији од септембра месеца 2014. године у Аранђеловцу и Чачку

Погледајте видео

Низ победа ученика Шабачке гимназије се наставља

Додато: 21.3.2015.

На синоћ одржаној финалној вечери Општинске смотре рецитатора, Јелена Бркић, ученица 4. разреда и Катарина Тадић, ученица 2. разреда наше школе су се пласирале на Окружно такмичење које ће бити одржано у Ваљеву. Рецитаторску секцију води професорка Мирјана Јевтић Честитамо !!!!!

Изабран најбољи Дебатни тим и најбољи дебатар Првог шабачког дебатног такмичења

Додато: 20.3.2015.

Чланови Дебатног клуба Шабачке гимназије, на изборима одржаним 19.03.2015. године одабрали су најбољи дебатни тим и прогласили најбољег дебатара Првог шабачког дебатног такмичења. О титулама се одлучивало демократски, слободно, тајно и по принципу један члан – један глас. Трочлану изборну комисију чинили су Исидора Исаиловић , Јелена Арсић и Григорије Вешић. За најбољи Дебатни тим Првог шабачког дебатног такмичења проглшен је Дебатни тим Егида у саставу: Јелена Арсић, Предраг Нуркић и Радоица Драшкић, сви ученици одељења 44. Титулу најбољег дебатара Првог шабачког дебатног такмичења, названу Denny Craine Junior понео је Григорије Вешић, ученик одељења 45. Чланови Дебатног клуба Шабачке гимназије на самом почетку свога постојања показали су велику одговорност у међусобном односу, односу према новим искуствима и сазнањима, према професорима и свим оним вредностима које Шабачка гимназија треба да представља. А она је нуклеус идеја, прогреса, толеранције и знања, што су несумњиво ови ученици, будући интелектуалци, презентовали на најбољи начин. Дебатни клуб школске 2014/15. године чинили су матуранти: Милица Мијатовић, Ђурђица Јовановић, Лука Павловић /дебатни тим Парменидови скунци/ IV1; Катарина Младеновић, Вања Кузмановић, Вељко Малетић /дебатни тим Принципес/ IV1; Јелена Арсић, Радоица Драшкић, Предраг Нуркић /дебатни тим Егида/ IV4; Милан Вујковић, Григорије Вешић, Сава Симић /дебатни тим Елитни какаду/ IV5; Исидора Исаиловић, Томислав и Филип /дебатни тим Живојин/ IV6; Ђурђина Симић, Тамара Мијатовић, Тамара Говорчиновић /дебатни тим Архе/ IV7 Покретач и организатор ових ученика који не само да имају своје мишљење, већ желе и да знају да мисле и томе се радују је - Благоје Јосиповић, професор социологије. Због тога, како то каже и мото Дебатног клуба Шабачке гимазије – Semper sint in flore – НЕКА УВЕК БУДУ НАЈБОЉИ!

Успех наших ученика на такмичењу на Слобомир П Универзитету

Додато: 18.3.2015.

На Слобомир П Универзитету у Бијељини је 18. марта 2015. године одржано такмичење из енглеског језика. На такмичењу су учествовали ученици из средњих школа из Бијељине, Шапца, Сремске Митровице, Јање, Зворника и Тузле. Нашу школу су представљале две екипе ученика уз стручно вођство професорке Наде Филиповић :
ПРВО место је освојила екипа 1, у саставу.
Тамара Говорчиновић, Маја Мирковић и Тамара Мијатовић
ДРУГО место је освојила екипа 2 ,у саставу:
Драгана Марковић, Анђелија Тодић и Кристина Марковић
Браво за ученике и професорку !!!

Cake or death?

Додато: 18.3.2015.

Најновија представа ученика Шабачке гимназије на енглеском језику!!!! -
Породица грофа Арчибалда долази у његову вилу у нади да ће остварити право на наследство. Нису ни свесни какво им се изненађење спрема.....Тежак је избор пред њима: колач или смрт!!!!!
Петак 20. март у 19:45

Предавање за ученице Шабачке гимназије

Додато: 17.3.2015.

У среду, 11.3.2015. године, у свечаној сали наше Школе, одржано је предавање за ученице - Први пут код гинеколога.
Предавање је реализовао начелник одељења за гинекологију и акушерство, Опште болнице Шабац, др Драган Милошевић.

Додато: 16.3.2015.

Ових дана, стижу нам само лепе вести. На Окружном такмичењу из енглеског језика, ученици 4. разреда наше школе освојили су једну ДРУГУ и три ТРЕЋЕ награде и пласирали су се на Републичко такмичење . (Напоменимо да се такмичење из страних језика организује само за матуранте). Петар Брковић је освојио 2. награду , а Ивана Шобић, Анђелија Тодић и Анђелка Ђонлић су освојиле 3. награду. Честитамо ученицима и професорима Нади Филиповић и Зорану Протићу.

Велики успех наших ученика на Окружном такмичењу из физике

Додато: 16.3.2015.

У суботу, 14.03.2015. године, на Окружном такмичењу из физике наши ученици су освојили две ПРВЕ и пет ТРЕЋИХ награда и таквим успехом још једном потврдили да смо једна од најуспешнијих школа у Србији.
Прве награде су освојили :
Вукашин Божић, ученик 2. разреда и
Катарина Станковић, ученица 4. разреда
Треће награде су освојили :
Кристина Станковић , Наталија Топаловић , ученице 1. разреда
Никола Аћимовић, ученик 2. разреда
Младен Самарџић и Радоица Драшкић , ученици 4. разреда
Честитамо ученицима и њиховим професорима:
Снежани Вуковић, Јасмини Ђокић Јовановић и Нагл Мирку

Велики успех наших одбојкаша

Додато: 12.3.2015.

Честитамо нашим одбојкашима и професору Љубиши Којићу 3. место на Међуокружном првенству у Старој Пазови !!! Браво!!!!

Посета ученика Шабачке гимназије компанији Galeb Group

Додато: 12.3.2015.

У уторак, 10. марта 2015.године, ученици Шабачке гимназије, одељења информатичког смера другог разреда, са одељенским старешином Бегуш Драшком, професором математике и рачунарства и информатике, посетили су компанију .
Добродошлицу им је пожелео оснивач и председник Galeb Group –а ,господин Радослав Веселиновић, а са делатношћу компаније их је упознао господин Немања Јанковић, главни менаџер .
Ученици су били у прилици да после одгледане презентације под називом Свет нула и јединица обиђу овај импресивни пословни комплекс и информатички центар, као и да се упознају са једним од софтверских пакета који представља систем за даљинско праћење возила.
Ова посета је само једна у низу планираних активности наше школе у циљу промоције будућих занимања и на основу тога факултетских усмерења наших ученика.
Захваљујемо се господину Веселиновићу и господину Јанковићу на гостопримству , као и господину Валтеровићу на обезбеђеном превозу.

ПРВО ШАБАЧКО ДЕБАТНО ТАКМИЧЕЊЕ

Додато: 9.3.2015.

ДЕБАТНИ КЛУБ ШАБАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ - први такав клуб у Шапцу, основан је 15.09.2014. године и представља једну од слободних активности намењену ученицима ове гимназије. ДЕБАТНИ КЛУБ је активност током које млади расправљају аргументовано и толерантно о темама где не постоји сагласност. Кроз дебату се развија критичко мишљење, став према неком делу стварности, учи се аргументована одбрана мишљења, развијају се комуникацијске вештине, вежба се јавни наступ. Чланови ДЕБАТНОГ КЛУБА учествују на разним турнирима, камповима и семинарима у земљи и иностранству.

Велики успех наших ученика на Државном такмичењу из математике

Додато: 3.3.2015.

На Државном такмичењу из математике, одржаном 28.2.2015. године у Зајечару, наши ученици су постигли ОДЛИЧАН резултат. Младен Самарџић и Радоица Драшкић, ученици 4. разреда освојили су ПРВУ НАГРАДУ, а Вукашин Божић, ученик 2.разреда освојио је ТРЕЋУ НАГРАДУ. Посебно је важно напоменути да су Младен и Радоица овим резултатом обезбедили учешће на Српској математичкој олимпијади !!! Честитамо ученицима и њиховим професорима Мирјани Ћорилић и Синиши Мозетићу !!!!!!

Посета ученика Шабачке гимназије компанији Schneider Electric

Додато: 25.2.2015.

Захваљујући љубазним домаћинима ђаци и професори су били у прилици да се упознају са делатношћу компаније Schneider Electric и обиђу овај импресивни информатички центар. Ученици су са пажњом пратили и презентацију Центра за младе таленте , који нуди могућност бесплатне припреме из математике и програмирања за даровите ученике.

Шабачка гимназија - Промо филм

Додато: 20.2.2015.

Добродошли !
Контакт:
sabackagimnazija@gmail.com
sabackagimnazia@ptt.rs
тел:015 350286
Директор: 015 360570

Угледни час

Додато: 19.2.2015.

Преузмите и погледајте презентацију угледног часа из математике проф. Синише Мозетића, као и методичко дидактички коментар овог угледног часа.

Преузмите презентацију

Преузмите коментар часа

Додато: 14.2.2015.

12. фебруара у библиотеци Шабачке гимназије Синиша Станишић, председник Асоцијације за мир из Шапца (огранак француске асоцијације Per a pace - por la paix са Корзике), одржао је предавање о француском острву Корзици. Слушаоцима је представљен географски положај Корзике, рељеф, описани су већи градови, национални паркови, култура, национална обележја, историјске личности, корзикански етнографски музеј. Визуелна презентација осведочила је лепоту овог острва. Предавање је завршено квизом о Корзици и послужењем из корзиканске националне кухиње. Предавање су организовале професорке Драгица Марковић, Светлана Вукашиновић- Гуцонић, Марија Јовановић и ученици Шабачке гимназије, одељења II7 и IV7.

Сарадња Шабачке гимназије са Подружницом математичара Ваљево

Додато: 9.2.2015.

У четвртак, 5. фебруара 2015. године гостовали смо у Ваљевској гимназији, у саставу Синиша Мозетић, професор математике, Горан Ђурић, професор математике, др Мирко Нагл, професор физике, Биљана Дробњак педагог и Владан Костадиновић, председник Подружнице математичара Шапца. Предавање на тему Недоумице и недоследности у дефинисању појма корена одржао је професор математике Синиша Мозетић. Након предавања пратили смо рад подружнице наших домаћина и уверили се у квалитет и обим њихових активности. Након састанка наставили смо дружење и у неформалном разговору смо сазнали многе интересантне појединости од наших домаћина. Школи смо уручили пригодан поклон и договорили се да наставимо нашу сарадњу и наредних година.

Посета представника амбасаде Јапана и чланове Друштва српско-јапанског пријатељства нашој школи

Додато: 7.2.2015.

6. фебруара 2015. године, ученици и професори Шабачке гимназије имали су прилику да у свечаној сали школе угосте представника амбасаде Јапана и чланове Друштва српско-јапанског пријатељства. У оквиру посете говорили су о МЕXТ стипендији која пружа прилику свим заинтересованим студентима који довољно добро познају јапански језик и природне науке да се образују у Јапану. Јапанолог Слободан Јајић говорио је о својим искуствима током студија у Токију, али и о јапанској култури, религији, исхрани и обичајима. Присутни су имали прилику да дух Јапана осете гледајући живописне слике најлепших јапанских предела. Крај посете и дружења обележио је јапански анимирани филм “ Башта речи” .

Нов број Гимназијског гласника

Додато: 7.2.2015.

ШАБАЧКА ГИМНАЗИЈА ОБЕЛЕЖИЛА СЛАВУ СВЕТИ САВА

Додато: 28.1.2015.

У Свечаној сали Шабачке гимназије обележена је школска слава „Свети Сава“, чија је идеја била да окупи бивше и садашње ученике и професоре, као и све оне којима је она на срцу. У сусрет 180. години постојања стожера шабачке културе и образовања, у креирање програма активно су се укључили сви који су желели да на најбољи могући начин одају почаст првом српском просветитељу. -Свети Сава је првенствено прослава породице. Замислили смо да у активном креирању програма учествују бивши и садашњи професори, ђаци и родитељи- рекла је директорка Маријана Исаковић. Након традиционалног обреда сечења славског колача, уз присуство представника свештенства, званични део програма отворио је др Владимир Вулетић, професор Римског права на Правном факултету у Београду, бивши ученик Шабачке гимназије и вишегодишњи првак на такмичењима из беседништва. После беседе изведен је краћи поетски програм симболичног назива „Неугасиви пламен светосавске свеће“, који су уприличили нови ђаци, чланови рецитаторске секције. Наступио је и Црквени хор под управом диригента Снежане Ранковић, а химну гимназије „Кућа стара“ извели су Драгана Марковић, победница франкокофонског такмичења и Никола Мијаиловић. Након програма, додељене су награде најбољим ученицима у оквиру конкурса за најбољу кратку причу и кратку песму. Награђени су и ученици Кристина Станковић, Драгана Марковић , Радоица Драшкић и Младен Самарџић. Истовремено се у спортској сали одвијао турнир у одбојци и малом фудбалу у организацији Ђачког парламента, који је доделио и специјалне награде учесницима. По завршетку, подељен је школски часопис „Гимназијски гласник“. Као део школске традиције, помоћна радница Драгана Којичић испраћена је у пензију. Прослава је послала поруку да је гимназија дом за све њене бивше и садашње ученике и професоре, симбол града и да као таква треба да буде препозната. Домаћини- спонзори славе су били из Добрића- Јанко Јанковић и из Кленка Радослав Рајчевић , а славље су увеличали и професори Музичке школе. Присутнима су на крају подељени пригодни сувенири- магнети са знаком Шабачке гимназије.

     

Imagine кампања

Додато: 14.12.2014.

Чеп за хендикеп

Додато: 11.12.2014.

Ученици и запослени у Шабачкој гимназији су се укључили у акцију Чеп за хендикеп, како би помогли особама са инвалидитетом, на иницијативу Весне Веселиновић професора географије. Сакупљањем пластичних чепова са пет амбалажа и њиховом даљом дистрибуцијом би се обезбедио новац за набавку ортопедских помагала намењених особама са инвалидитетом. Позивамо све заинтересоване, да нам се прикључе у овој акцији која нема само хуманитарни карактер, већ је и изразито социо-еколошког карактера и да чепове донесу у Шабачку гимназију до петка 19.12.2014. године у времену од 8 до 18 сати /кабинет за грађанско васпитање, кабинет за географију, код педагога или на уласку у Школу код техничког особља/.
Унапред захвални на подршци
Ученици и запослени у Шабачкој гимназији

Предавање за ђаке Ученичког парламента

Додато: 11.12.2014.

Лекари Дома Здравља у Шапцу, Зорица Миловановић и Александар Петковић, доктори медицине, реализовали су 10.12.2014. године предавање о ХИВ - у, за ђаке чланове Ученичког парламента. Већ традиционална сарадња Дома здравља и Шабачке гимназије се наставља у циљу промоције здравља и превентивног рада са младима

Преузмите и погледајте презентацију

Опроштајна журка-час грађанског за Јарослава

Додато: 9.12.2014.

Изложба фотографија

Додато: 27.11.2014.

У сарадњи са учеником наше Школе, Јарославом Васиљевим (отац ученика је Алексеј Васиљев) који је из Русије и боравиће у нашој школи до 30.11.2014. године , и Газетом http://vecherka.su/aboutcompany организоваћемо изложбу фотографија (50 комада А3 формата фотографија различитих руских аутора) о области Челебинск.
Позивамо Вас на отварање ове изложбе и презентацију нашег ученика о Русији у четвртак 27.11.2014. године у 18 сати у Шабачкој гимназији.


Све фотографије можете видети на сајту

Хуманост на делу

Додато: 30.10.2014.

У сарадњи са хуманитарном организацијом Хумано срце Шапца, наша Школа је покренула и реализовала успешно акцију прикупљања играчака, слаткиша и одеће, који ће бити уручени деци лошег материјалног статуса.

Додато: 22.10.2014.

Професори Шабачке гимназије, Владимира Хрепић, професор хемије и Тихомир Лазаревић, професор биологије, учествовали су на конкурсу "Креативна школа 2013/2014" са радом "Транспорти кроз ћелијску мембрану-дифузија и осмоза".
Конкурсна комисија оценила је рад као добар пример образовно-васпитне праксе. Рад је уврштен у јавно доступну "Базу знања".
"Бази знања" се може приступити преко сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања и на сајту креативна школа.

Свет роботике

Додато: 19.10.2014.

У организацији Електротехничког факултета Универзитета у Београду, уз помоћ Центра за промоцију науке и ERSTE банке, у Ваљевској гимназији 18.10.2014. је одржано предавање на тему ,,Роботи су међу нама”, радионица ,,Мој лего робот” и такмичење за учеснике радионице.
У оквиру радионице учесници су, уз помоћ демонстратора, приложених упутстава и комплета направили и испрограмирали свог ЛЕГО робота. Након радионице, шесточланим екипама Шабачке гимназије, Техничке школе из Ваљева и Ваљевске гимназије су додељени задаци за такмичење, на основу којих су самостално изменили своје роботе и програме коришћењем знања и вештина стечених на радионици. Екипу наше школе чинили су ученици одељења III6: Јанковић Немања, Јовановић Новак, Ђокић Михаило, Миловановић Милан, Мозетић Милош и Московљевић Никола.
Најуспешнија на такмичењу је била екипа Шабачке гимназије, којој је као награда додељен ЛЕГО комплет за програмирање робота.

Сарадња Шабачке гимназије са родитељима ученика

Додато: 15.10.2014.

Представник Шабачке гимназије на Светској олимпијади из физике у Аргентини – КРИСТИНА СТАНКОВИЋ

Додато: 13.10.2014.

Ученик Шабачке гимназије, првог разреда, одељења за обдарене ученике у рачунарској гимназији
КРИСТИНА СТАНКОВИЋ пласирала се на Светску физичку олимпијаду у Аргентини.
ЧЕСТИТАМО!!!

Дан интеркултуралног дијалога

Додато: 13.10.2014.

Дан интеркултуралног дијалога ове године је у Србији обележен у Шабачкој гимназији у Шапцу и средњој школи у Великом Градишту, вишедневним активностима у којима су учествовали страни ученици на размени у Србији и средњошколци из ова два града.
Ученици из Шапца и Великог Градишта и њихове породице били су од 25. до 28. септембра сјајни домаћини ученицима из Русије, Немачке, Италије, Турске, Шпаније, Белгије, Бразила и Тајланда. Тако су српски ученици имали прилику да упознају своје вршњаке различитих националности, који су, са друге стране, упознали нове крајеве Србије.
Ученици су у оквиру структурираних радионица које су школе организовале у сарадњи са Интеркултуром разговарали на тему културолошких разлика и научили нешто ново о другим културама. Након радионица, ученици домаћини су гостима показали не само свој град, већ и знаменитости свог краја и тако им помогли да науче што више о Србији.
Дан интеркултуралног дијалога обележава се у европским земљама сваке године у септембру и има за циљ промовисање културолошких различитости и упознавање припадника различитих народа.

Пријем ученика који су на међународној размени у Србији и ученика Шабачке гимназије код Градоначелника Шапца:

Прилог Подринских новина о дружењу у КУД Абрашевић из Шапца ученика Шабачке гимназије и ученика који су на међународној размени у Србији:

Дан интеркултуралног дијалога у Шапцу:

ПЛАСМАН УЧЕНИКА ШАБАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА МАТЕМАТИЧКОМ ТУРНИРУ ЕКИПНОМ ТАКМИЧЕЊУ СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МАТЕМАТИЦИ

Додато: 25.09.2014.

  Шабачка гимназија се такмичи у континуитету од 2004. године и од тада постиже запажене резултате.
 • 2004. године Шабачка гимназија је освојила 3. награду и пласман на 5. место (прва четири места освојиле су школе из А категорије). Ученица 4. разреда Милена Стојнић, је са освојеном појединачном наградом без полагања пријемног испита уписала Електротехнички факултет.
 • 2006., 2007., 2008., 2009. и 2010. године – Шабачка гимназија је освојила 3. награду
 • 2011. године - екипа Шабачке гиманзије осваја 2. награду, најбоља је у Б - категорији.
 • 2012. године екипа осваја 2. награду и најбољи пласман 3. је на листи са 310 бодова (од 400 највише).
 • 2013. године - 2. награда.
 • 2014. године – екипа осваја 319 бодова и другу награду.

  Наши најбољи такмичари су :
 • Владимир Инђић (учествовао све 4 године и освојио једну 1., једну 2. и једну 3. награду)
 • Срђан Стефановић (учествовао 3 године и освојио две 1. и једну 3. награду)
 • Радоица Драшкић (учествује већ 3 године и освојио једну 1. и једну 3. награду)
 • Максимовић Александра (учествовала 3 године и освојила 1. и 3. награду)
 • Никола Опачак - 1. награда
 • Дуња Грујић и Ивана Ковачевић - 2. награда
 • Бранислава Милинковић, Милош Добријевић, Младен Симић и Милена Стојнић - 3. награда

Прочитајте више о овоме

Екскурзија ученика четвртог разреда

Додато: 11.9.2014.

Преузмите и погледајте презентацију.
Послушајте и преузмите музичку нумеру

Аутори презентације су професори : Синиша Мозетић, Тихомир Лазаревић, Зоран Протић и Биљана Дробњак

"Кеј са Тајланда у посети Шабачкој гимназији и породици Мозетић из Шапца"

Додато: 8.9.2014.

Прочитајте интервју са овим учеником

Контакт информације


Масарикова 13 15000 Шабац
Тел: +381 15 350 286
Fax: +381 15 360 570
Email: sabackagimnazia@ptt.rs